Voor gemeenten

Van 7 tot en met 13 oktober 2019 is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Hét moment om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en hun personeel. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe.

Focus op heling

Dit jaar ligt de focus van de Week van de Veiligheid op het voorkomen van heling. Als we er samen voor zorgen dat gestolen goederen niet meer doorverkocht kunnen worden, ontmoedingen we daarmee overvallen, inbraken, straatroven en andere diefstallen. Help jij mee?

Laat inwoners en ondernemers tijdens de Week van de Veiligheid weten hoe ze heling zelf tegen kunnen gaan. Bijvoorbeeld door:

controle van tweedehands goederen te stimuleren

Het kopen van gestolen spullen is strafbaar. Promoot www.stopheling.nl of de Stop Heling-app. Hier kunnen inwoners met het serienummer, de barcode of het kenteken van tweedehands goederen vóór de aankoop ervan checken of het bij de politie als gestolen geregistreerd staat.

registratie van waardevolle eigendommen te motiveren

Motiveer inwoners om hun waardevolle eigendommen te registreren via de Stop Heling-app. Na diefstal is de kans dan groter dat ze hun gestolen spullen terugkrijgen en dat de politie de dader kan achterhalen. Organiseer bijvoorbeeld een flyeractie om de Stop Heling-app onder de aandacht te brengen.

een actie ter preventie van fietsdiefstal te organiseren

Zet het preventieteam anti-fietsdiefstal van het Centrum Fietsdiefstal in tijdens de weekmarkt of veiligheidsdag in jouw gemeente. Het team graveert fietsen en laat de nieuwste preventiemogelijkheden zien. Ook helpen ze inwoners hun fiets na te trekken in het RDW-fietsdiefstalregister.

Daarnaast staat het je vrij om ook andere veiligheidsaspecten onder de aandacht te brengen. Organiseer hiervoor zelf een activiteit of boek een voorlichtingsbijeenkomst en maak gebruik van de campagnematerialen en brochures

Geef je activiteiten door en ontvang een promotiepakket

Heb jij de activiteiten van jouw gemeente rond? Geef ze dan door en zorg dat jouw gemeente op de kaart komt te staan. Als dank ontvang je een promotiepakket om de Week van de Veiligheid extra onder de aandacht te brengen.

Vragen?

Heb je vragen of wensen of wil je sparren met één van onze adviseurs? We helpen je graag op weg. Uiteraard staat het CCV ook open voor suggesties en ideeën. Neem contact op via e-mail of telefoon: 030 751 67 99.