Veiligheidstips

Wat kunnen jij en jouw personeel doen om de veiligheid in jouw zaak te vergroten? Bekijk de onderstaande tips en klik door voor meer informatie en trainingen. De tips staan ook samen op een poster. Download de poster en hang deze op in de kantine van jouw onderneming.

Scroll naar beneden voor meer tips over internetveiligheid


Tips voor betere internetveiligheid

Met de volgende tips zetten jij en je personeel de eerste stappen om je beter te beschermen tegen internetcriminelen: 

  1. Maak back-ups. En doe dit regelmatig. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperk je de schade als bijvoorbeeld door ransomware je bedrijfsdata gegijzeld wordt.
  2. Draai updates direct. Van al je software en op alle apparaten die je werknemers voor het werk gebruiken. Zo voorkom je dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.
  3. Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails. Leer jezelf en ook je medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op je computer en bedrijfsnetwerk te installeren.
  4. Gebruik niet zomaar openbare wifi-netwerken. Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Laat je werknemers onderweg alleen 4G gebruiken of verbinding maken via een beveiligde VPN-verbinding.
  5. Maak afspraken en train je medewerkers. Zorg dat zij weten wat zij moeten doen en hoe zij dat moeten doen om internetcriminaliteit te voorkomen.

Ga voor meer tips naar: