Terugblik

2018

In de Week van de Veiligheid-krant blikken we terug op de Week van de Veiligheid van 2018. Van veiligheidskwartetten tot workshops Preventie#MeToo en van congressen tot cybercrime-ontbijten. Lees er meer over in de terugblik.

In 2018 ging vlogger Chrissy op pad voor de Week van de Veiligheid. Zij nam je mee naar verschillende grote evenementen en ging op zoek naar dé manier waarop je jezelf kunt voorbereiden op criminaliteit.

Vlog #1, maandag 8 oktober

Op maandag 8 oktober werd de Week van de Veiligheid officieel afgetrapt met het landelijke ondernemersontbijt in COMM, het Museum voor Communicatie, in Den Haag. Tijdens dit ontbijt werden onder andere de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uitgereikt en de V-factor bekend gemaakt in aanwezigheid van minister Grapperhaus, burgemeester Krikke en hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen.

Vlog #2, maandag 8 oktober 2018

Op de eerste dag van de Week van de Veiligheid nam vlogger Chrissy ons ook mee naar het congres 10 jaar Centrum Fietsdiefstal. Hier werd teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken. Want hoe zorg je ervoor dat het fietsgebruik voor 2020 is gestegen met 20%? Dan moet het aantal fietsdiefstallen omlaag.

Vlog #3, dinsdag 9 oktober

Dinsdag 9 oktober stond voor vlogger Chrissy in het teken van cyber. Op De Haagse Hogeschool vond het mini-symposium over cybercrime en cybersecurity plaats. Onderzoekers van het Centre of Expertise Cybersecurity van De Haagse Hogeschool, het NSCR en het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid gaven er presentaties. Ook ging Chrissy naar het CyberVeiligheid Event waar onder andere Maria Genova, schrijfster van het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ sprak.

Vlog #4, woensdag 10 oktober

Op woensdag 10 oktober bezocht vlogger Chrissy de voorlichtingsbijeenkomst senioren en veiligheid op het gemeentehuis in Eemnes. Van verschillende personen hoorde zij welke maatregelen senioren kunnen nemen tegen onder andere babbeltrucs, brand, cybercriminaliteit en inbraken.

Vlog #5, donderdag 11 oktober

Week van de Veiligheid-vlogger Chrissy was op donderdag 11 oktober bij een bijeenkomst over Veilig Uitgaan in het uitgaansgebied van Rotterdam. De stadsmarinier nam bezoekers mee naar de Witte de Withstraat en er waren verschillende pitches en presentaties.

Vlog #6, zaterdag 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober vond het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie-initiatieven' plaats in het gemeentehuis van Lansingerland. Het congres was bedoeld voor organisatoren van buurtpreventie en actieve buurtpreventen om ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe de initiatieven elkaar in de toekomst kunnen versterken. Onze Week van de Veiligheid-vlogger Chrissy nam een kijkje.

Vlog #7, terugblik

De Week van de Veiligheid 2018 is alweer afgelopen. Chrissy heeft tijdens het vloggen veel gehoord over veiligheid. Is ze inmiddels voorbereid op criminaliteit? In haar laatste vlog zet Chrissy op een rijtje wat ze de afgelopen week allemaal heeft meegemaakt en geleerd.

2017

In de Week van de Veiligheid-krant blikken we terug op de Week van de Veiligheid van 2017. Van Secret Scan tot Opsporing Verzocht en van agressietraining tot cybercrime-ontbijten. Lees er meer over in de terugblik.

2016

In 2016 nam vlogger Romee je mee naar alle grote evenementen tijdens de Week van de Veiligheid. Zij ging op zoek naar dé manier waarop je jezelf kunt voorbereiden op criminaliteit. Blik samen met Romee terug op de Week van de Veiligheid van 2016.

Dagjournaal zaterdag 8 oktober 2016

De Week van de Veiligheid werd op zaterdag 8 oktober in Amsterdam afgetrapt door minister Van der Steur (ministerie van Veiligheid en Justitie). Tijdens de aftrap werd een virtual reality training gepresenteerd voor horeca- en winkelmedewerkers. Via de app 360 CCV zijn alle video’s mobiel te bekijken.

Dagjournaal maandag 10 oktober 2016

Op maandag 10 oktober vond er in de Van Nellefabriek in Rotterdam een ondernemersontbijt plaats. Tijdens dit ontbijt werden onder andere de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uitgereikt en het dilemmaspel geïntroduceerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Van der Steur en burgemeester Aboutaleb.

Dagjournaal dinsdag 11 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober organiseerde MKB Nederland een ontbijtsessie over cybercrime in Amsterdam, want veiligheid is niet meer los te zien van digitale veilgheid. Er werd uitgelegd hoe je je bedrijf het beste tegen cybercrime kunt beveiligen. Wachtwoorden regelmatig veranderen en backups maken zijn hierbij belangrijk.

Dagjournaal woensdag 12 oktober 2016

In Rotterdam vond vandaag het congres ‘Overvallen in Nederland’ plaats. De dag begon met een aantal toespraken en presentaties. Daarna vonden verschillende workshops plaats. De dag werd afgesloten door niemand minder dan André Kuipers.

Dagjournaal donderdag 13 oktober 2016

In het uitgaansgebied van Eindhoven vond vandaag een bijeenkomst plaats over Veilig Uitgaan. Het LivingLab op Stratumseind werd bezocht en er waren verschillende pitches en presentaties.

Dagjournaal vrijdag 14 oktober 2016

Week van de Veiligheid 2016 is alweer bijna afgelopen. Romee heeft veel geleerd over veiligheid en weet inmiddels een stuk meer over criminaliteitsbeheersing. Ze zet vandaag op een rijtje wat ze de afgelopen week allemaal heeft meegemaakt en geleerd.