Terugblik

2017

In de Week van de Veiligheid-krant blikken we terug op de Week van de Veiligheid van 2017. Van Secret Scan tot Opsporing Verzocht en van agressietraining tot cybercrime-ontbijten. Lees er meer over in de terugblik.

2016

In 2016 nam vlogger Romee je mee naar alle grote evenementen tijdens de Week van de Veiligheid. Zij ging op zoek naar dé manier waarop je jezelf kunt voorbereiden op criminaliteit. Blik samen met Romee terug op de Week van de Veiligheid van 2016.

Dagjournaal zaterdag 8 oktober 2016

De Week van de Veiligheid werd op zaterdag 8 oktober in Amsterdam afgetrapt door minister Van der Steur (ministerie van Veiligheid en Justitie). Tijdens de aftrap werd een virtual reality training gepresenteerd voor horeca- en winkelmedewerkers. Via de app 360 CCV zijn alle video’s mobiel te bekijken.

Dagjournaal maandag 10 oktober 2016

Op maandag 10 oktober vond er in de Van Nellefabriek in Rotterdam een ondernemersontbijt plaats. Tijdens dit ontbijt werden onder andere de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uitgereikt en het dilemmaspel geïntroduceerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Van der Steur en burgemeester Aboutaleb.

Dagjournaal dinsdag 11 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober organiseerde MKB Nederland een ontbijtsessie over cybercrime in Amsterdam, want veiligheid is niet meer los te zien van digitale veilgheid. Er werd uitgelegd hoe je je bedrijf het beste tegen cybercrime kunt beveiligen. Wachtwoorden regelmatig veranderen en backups maken zijn hierbij belangrijk.

Dagjournaal woensdag 12 oktober 2016

In Rotterdam vond vandaag het congres ‘Overvallen in Nederland’ plaats. De dag begon met een aantal toespraken en presentaties. Daarna vonden verschillende workshops plaats. De dag werd afgesloten door niemand minder dan André Kuipers.

Dagjournaal donderdag 13 oktober 2016

In het uitgaansgebied van Eindhoven vond vandaag een bijeenkomst plaats over Veilig Uitgaan. Het LivingLab op Stratumseind werd bezocht en er waren verschillende pitches en presentaties.

Dagjournaal vrijdag 14 oktober 2016

Week van de Veiligheid 2016 is alweer bijna afgelopen. Romee heeft veel geleerd over veiligheid en weet inmiddels een stuk meer over criminaliteitsbeheersing. Ze zet vandaag op een rijtje wat ze de afgelopen week allemaal heeft meegemaakt en geleerd.