Online trainingen

Wil je weten wat je moet doen bij winkeldiefstal, agressie, een overval of interne criminaliteit? Volg dan de gratis online trainingen. Je volgt deze trainingen vanachter je eigen computer, wanneer het jou uitkomt. 

E-learning 'Voorkomen van en omgaan met agressie en winkeldiefstal'

Deze online training gaat over het voorkomen van en omgaan met agressie en winkeldiefstal. Je leert hoe je klanten in verschillende situaties het beste kunt aanspreken om agressie en winkeldiefstal te voorkomen en wat je kunt doen als het toch gebeurt. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Klantbenadering
  • Ongewenst gedrag
  • Winkeldiefstal
  • Klachtafhandeling
  • Omgaan met agressie

De training duurt ongeveer 45 minuten.

E-learning 'Laat je niet overvallen'

In deze korte online training leer je aan de hand van filmpjes en fotosituaties hoe je het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. En hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een overval. Kies een reactie en zie direct hoe dat uit pakt. Test tot slot je kennis en ontvang een persoonlijk certificaat. 

De training bestaat uit vijf korte modules en een toets.

E-learning 'Interne criminaliteit de baas'

Interne criminaliteit is het best te omschrijven als diefstal van de baas. Verduistering van goederen in dienstbetrekking door werknemers. Het komt in grote en kleine ondernemingen voor. 

In deze korte online training leer je aan de hand van vragen en stellingen hoe je het risico op interne criminaliteit zoveel mogelijk kunt verkleinen. De training bestaat uit vier korte modules die ieder afzonderlijk te doorlopen zijn.

Het CCV biedt horeca- en winkelpersoneel daarnaast 360⁰-veiligheidsfilms. De films trainen personeel hoe te reageren in gevaarlijke situaties zoals een overval of diefstal. Ze bevinden zich als het ware in dezelfde ruimte als het slachtoffer én de dader. Doordat een gevaarlijke situatie levensecht wordt nagebootst, is de impact groot. De video's gaan over:

  1. Winkeldiefstal
  2. Babbeltrucs
  3. Overvallen
  4. Straatroof
  5. Predictive profiling 

Download de films in de app-store of Google-play.