Flyers/brochures

Wil jij meer weten over het onderwerp veiligheid of jouw personeel hierover informeren? Hieronder vind je de flyers en brochures die het CCV hiervoor beschikbaar heeft.

Brochure 'Veilig in de winkel'

In deze brochure staan de belangrijkste tips om winkelcriminaliteit te voorkomen op een rijtje. En krijg je er onverhoopt toch mee te maken? Je leest in deze brochure ook wat je dan het beste kunt doen.

Brochure 'Voorkom een overval - 10 gouden tips'

Hoe kun je een overval op jouw zaak voorkomen? En wat kun je het beste doen als het toch gebeurt? In deze brochure zet het CCV 10 ‘gouden tips’ op een rij.

Instructiekaart 'Wat te doen bij een overval' met meetlatstickers

Hoe kun je het beste reageren tijdens een overval? En wat doe je na een overval? Op deze instructiekaart staan de belangrijkste tips. Op de achterzijde van de instructiekaart vind je handige meetlatstickers, die je naast de uitgang kunt plakken. Dat helpt om de lengte van de overvaller te bepalen voor het signalement.

Let op: Ondernemers kunnen per vestiging 2 gratis exemplaren aanvragen.

Brochure 'Selecteren op safe - Leidraad voor het sollicitatiegesprek'

Selecteren op Safe is een hulpmiddel bij de selectie van winkel­personeel, variërend van magazijnmedewerker, verkoper, hoofdverkoper, caissière tot (assistent) leidinggevende. De procedure is geschikt voor allerlei soorten winkels, waaronder ook supermarkten en warenhuizen.

De procedure bevat aandachtspunten en instrumenten waarmee je als leidinggevende in korte tijd een goede indruk krijgt van de sollicitant. Hierbij gaat het niet alleen om de vraag of hij de gevraagde taken goed en met de juiste kwaliteit kan uitvoeren. Net zo belangrijk is de vraag naar integriteit en sociaal handelen: hoe denkt hij bijvoorbeeld over wat wél en wat niet kan? Signaleert hij ongewenste situaties? En als hij iets ziet wat niet door de beugel kan, hoe gaat hij daar dan mee om? Kortom: wie haal je in huis? Door gebruik van deze procedure krijg je een goed beeld van alle relevante aspecten van de sollicitant. Op basis daarvan, kun je een weloverwogen beslissing nemen: wél of niet aannemen. 

Brochure 'Interne criminaliteit'

Deze brochure van het CCV biedt je veel nuttige informatie en tips om binnen jouw bedrijf interne criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen en bespreekbaar te maken. Ook wordt aangegeven wat je kunt doen als het toch fout is gegaan.

Transport en logistiek

Werk je in de transport en/of logstiek? Dan is deze specifieke informatie van Transport en Logistiek Nederland wellicht interessant voor je: