Training cybercrime

Het 'gijzelen' van de gegevens op je computer, een zogenaamd belletje namens een IT-bedrijf of het verspreiden van kwaadaardige software om internetbankieren te manipuleren. Cybercrime komt in deze digitale wereld steeds vaker voor en helaas zijn ook ondernemers hiervan de pineut. Reden dus om je goed voor te laten lichten. 

In de training cybercrime neemt een expert op het gebied van cybersecurity jou, je mede-ondernemers en jullie medewerkers mee in de wereld van cyber. De expert geeft inzicht in wat er op dit moment op het gebied van cybercrime bij MKB-bedrijven speelt. Ook hoor je van collega-ondernemers wat hen is overkomen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest. 

Vervolgens leer je hoe je het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. De expert geeft praktische preventietips die direct toegepast kunnen worden. Daarbij gaat het niet per se over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren. Daarnaast komt ook de AVG aan bod. 

Training aanvragen

De Platforms Veilig Ondernemen (PVO's) verzorgen de expert en de 1,5 uur durende presentatie het gehele jaar kosteloos. De bijeenkomst kan op basis van beschikbaarheid ingepland worden in de Week van de Veiligheid.

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de PVO-manager van jouw regio om de training in te plannen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende PVO-regio’s.

Voorwaarden

  • Je dient zelf de locatie, audiovisuele middelen en catering te regelen;
  • Je dient zelf voor de uitnodiging en voor deelnemers (minimaal 50) te zorgen.