nieuws

Eerste genomineerden 'Wel-zo-veilig-Awards' bekend

6 juli 2017

De kanshebbers op de 'Wel-zo-veilig-Awards' in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend! Bij horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes genomineerd. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer.

De genomineerden in de categorieën transport en bedrijventerrein zijn nog niet bekend. Deze nominaties volgen op een later moment.

Wat zijn de 'Wel-zo-veilig-Awards'?

De 'Wel-zo-veilig-Awards' ondersteunen het belang van veiligheid en preventie. Gemeenten kunnen in de 4 categorieën gebieden aandragen, waarbij sprake is van een goede publiek-private samenwerking op het gebied van veiligheid. Per categorie worden 3 gebieden genomineerd. Deze genomineerden laten vervolgens op hun eigen manier zien waarom zij moeten winnen.

De brancheorganisatie die bij de desbetreffende categorie hoort (Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, MKB-Nederland en Transport en Logistiek Nederland), kiest op basis daarvan de winnaar.

Uitreiking

De uitreiking van de 'Wel-zo-veilig-Awards' vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid (maandag 9 tot en met zondag 15 oktober).